vrijdag 30 april 2010

Dag 2

Vandaag stond op het progamma the Statue of Liberty en bezoek aan Coney Island.
We waren al vroeg uit de veren, Eerst een kop koffie en een paar broodjes gegeten bij de Starbucks, De Starbucks was al een favoriet van ons op Schiphol maar in Amerika vind je ze zowat op elke straathoek. En het komt dan ook mooi uit dat er een op ongeveer 30 meter lopen van ons hotel bevind. Na de koffie met de metro richting Battery park, een rit waar je in de grote steden van Nederland minstens 30 tot 45 minuten over zou doen maar het openbaar vervoer zit in NYC goed in elkaar en dus is het slechts tien minuten. Heerlijk die Metro, waarom kan dat in Nederland niet vraag je je af.

Bij Battery park (dankt zijn naam aan een batterij van afweergeschut langs de rivier) aangekomen hadden we tickets gereserveerd voor de boottocht naar Liberty Island, Bezoek aan de statue of Liberty en bezoek aan het kroontje in dat beeld. Een goede zet blijkt achteraf want je loopt vrij makkelijk langs de rijen heen omdat je behandeld word als VIP, en dat voor 3 dollar meer was het een briljante zet van Heidi om dat te doen. We moesten wel nog even in de rij om de reserveringen om te ruilen voor tickets, Eenmaal in de rij kreeg Qwen een spontane bloedneus !! Dat was wel even schrikken maar gelukkig was het al snel weer gestopt.
De boottocht naar Liberty Island was net als twee jaar geleden erg leuk, en het moet gezegt worden dat het weer daar ook parten in speeld. Practig weer, ongeveer 25 graden. Kan bijna niet beter ! We misten helaas onze 11.00 uur afspraak voor het "kroontje" maar we konden gewoon met de groep van 11.45 uur mee, tot mn opluchting. Je komt er niet zomaar in de kroon van het vrijheidsbeeld, je moet er wel wat voor overhebben want je krijgt een fouillering waar de Amerikaanse grenswachten een puntje aan zuigen, zelfs de schoenen moesten uit ! Onderweg naar boven moet je ongeveer drie keer je kaartjes laten zien. Echt ongelovelijk ;)
Er is geen lift naar boven en het zijn 342 treden die je op moet voordat je er bent, Onderweg zijn we maar een paar keer gestopt om adem te halen want in 1 keer red je het niet. Eenmaal boven is het uitzicht prachtig en tel daarbij op dat er maar ongeveer 200 mensen per dag in het kroontje mogen, dus dat maakt het allemaal wel speciaal. De wachtlijst voor het Kroontje zit nu al vol voor Oktober heb ik me laten vertellen.

Later op de dag naar Coney Island in Brooklyn. Met de nummer 4 en aansluitend de nummer Q Metro is het een fluitje van een cent om er te komen. Uitgestapt bij Brighton beach en vanaf daar over de boulevard gelopen, De bedoeling was om naar het rollercoasterpark en New York Aquarium te gaan maar beiden bleken helaas dicht. het rollercoasterpark was tijdens het voorseizoen alleen in de weekenden geopend en voor het aquarium waren we te laat voor. Het was niet erg want de wandeling er naar toe was leuk en we hadden schitterend weer. Onderweg nog langs "Nathans" gegaan, naar verluid de beste hotdog in de wereld verkopen ze daar. En ik moet zeggen; Hij was bijzonder lekker !!

Terug naar Manhatten voor de Imax 3D film "Alice in Wonderland", een geweldige film -niet mijn genre- maar door de 3D effecten ontzettend leuk. Na de film naar de Cold Stone Creamery gegaan waar het ijs voor je neus bereid word. Als je in New York bent moet je er zeker heen gaan. Vermoeid van de lange dag weer naar het hotel, New York is geweldig maar dodeijk vermoeiend ;)

1 opmerking:

  1. Ha allemaal,

    Als het goed is komen jullie nu zo'n beetje aan in het hotel bij de Niagra falls. Ziet er fantastisch uit, ik heb het even opgezocht.
    Slaap lekker daar vannacht, is waarschijnlijk wel nodig om alle indrukken te verwerken!

    Enjoy it!
    Liefs,
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen