donderdag 13 mei 2010

Dag 7

Alweer de laatste dag, wat gaat de tijd toch snel ! Alhoewel sommige van ons bijna geen stap meer kunnen zetten, heb ik er nog wel schik in. De voeten van mijn vrouwelijke metgezellen lijken wel olifanten-poten, behoorlijk gezwollen dus. En Qwen heeft daarnaast ook nog verschillende blaren waarvan één tussen haar tenen, een akelig gezicht en het moet dan ook vreselijk pijn doen.
Maar toch door, want ook Qwen wil op haar laatste (volle) dag in NYC wat doen. Gisteravond was Madamme Tussauds dicht en dus gaan we daan nu maar heen. Wij hebben het twee jaar geleden al gedaan maar Qwn is nog nooit geweest, En met onze kortingskaart de New York Pass is het gratis. Ik heb twee jaar geleden al gezegt dat ik het de entreeprijs niet waard vind maar aangezien het gratis is, is het dan toch wel weer leuk om te zien allemaal. Eerst stap je in een lift en ga je omhoog, Dan zie je ineens de straatkant want deze lift heeft een glazen kooi ! Je gaat dan ongeveer zes verdiepingen hoog, best grappig om de winkelstraat vanaf boven te zien :)
Na op de foto zijn geweest met zowat alle sterren was het tijd om te gaan lunchen, Twee jaar geleden hebben we het niet gedaan maar we vonden het nu wel tijd om eens een keertje te gaan eten bij Planet Hollywood. Ze zeggen dat alle grote sterren hier wel eens gegeten hebben maar wij kunnen ons dt niet voorstellen. Wat wel leuk is, is dat je echte spullen uit zeer bekende films in vitrines ziet liggen. De jas van Sylvester Stallone uit de film First Blood, pickhouweel van de film cliffhanger etc etc. Bovendien smaakt de lunch erg goed en krijgen we tien dollar per persoon korting met onze eerdergenoemde kortingskaart, Een geslaagde lunch dus !

We besluiten the Top of The Rock aan te doen, Wijsneus Qwen wist ons te vertellen waar dat was, Dat is dat gebouw met die spitse toren !! Nou wist ik al dat dat niet zo was maar ik ging er maar in mee. Op de kaart gekeken waar we heen moesten, NYC heeft veel hoogbouw en dus kan je het niet zien vanaf bijvoorbeel Times Square waar we nu staan. Maar net voordat we de metro in willen stappen zien we iets waar het hartje van Heidi en Qwen sneller doet slaan .... The naked Cowboy !!!! in levende lijve !! Voor degene die nog nooit van hem gehoord hebben, Het is een man die in zijn onderbroek gitaar saat te spelen op Times Square, Het enige wat hij verder nog aan heeft is zijn boots en een hoed. Hij is wereldberoemd. Na omhelzingen en wat obscene betastingen gaan we weer verder. Aangekomen bij the Top of the Rock (Rockerfeller plaza) wijs ik smadend naar boven "Waar is die spitse toren gebleven Qwen ?" hahahaha.
Eenmaal boven aangekomen schiet ik een employee aan en kom eracht dat het spitse gebouw the Crysler building is. Want al wist ik wel dat het niet Rockerfeller plaza was, ook ik wist niet welk gebouw het dan wél was..
Top of the rock blijkt een goede zet, hetis dan wel niet zo hoog als the Empire state building maar het uitzicht is fenomenaal en er staan ook geen hekken omheen, Op sommige plekken alleen glas om te voorkomen dat mensen de 70 verdiepingen naar benden springen. Het geeft een speciaal gevoel hier te staan, Het mooie weer en het prachtige uitzicht op bijvoorbeeld central park helpen daaraan mee.

Op het programma staat het Amerikan Museum of Natural history, Heidi en ik zijn er al eens geweest maar Qwen niet en het is een must-see in NYC. Aangekomen gaan we een andere ingang in dan ons vorige bezoek en dat brengt ons bij het astrologische gedeelte van het museum, Dit hadden we dus nog niet gezien ! Na wat wikken en wegen besluiten Qwen en ik extra kaarten te kopen voor een Omniversum achtige film over het ontstaan van het Universum. Maar eerst even door de hal gelopen waar foto's hangen van de wandelingen op de maan en dergelijke. Er ligt ook een Metreoriet waar ik met veel ontzag naar kijk. Een enorm ding bijna compleet van ijzer en krijg ook wat uitleg erover van een sterrekundige, Bijzonder interessant ! Hierna was het tijd voor de voorstelling, En ik moet zeggen; Geen spijt gehad want het is prachtig en geeft een unieke kijk op het ontstaan van het heelal.
Daarna nog even naar het ude gedeelte van het museum waar de skeletten van de Dinosauriers staan. Als ze naast de T-rex staat besef je dat het geen lekkere tijd voor mensen was geweest. Dat beest had je als een snack verorberd. Prachtig om te zien, dat wel !
We worden eruit gegooid want het is sluitingstijd...

Tijd om te shoppen en dat doen we bij de 21 Century store wat pal naast het World trade centre ligt. Een mega winkel die erg goedkope waren heeft, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Macy's en Bloomingdales. Na wat rond te hebben gekeken eerst maar even wat gegeten bij de naastgelegen Burger King, en dan weer verder shoppen. Vol tassen komen we weer naar buiten, Het is bijna 2100 uur en de zaak gaat sluiten. Ook de ondergetekende heeft geshopt, Een broek, een shirt, sokken en schoenen. Buiten aangekomen storten we bijna in van vermoeidheid en besluiten we terug te gaan naar het hotel.

Na alle kleren gepast te hebben en de labeltjes verwijderd voor de douane nog even wat gegeten en naar Times Square gegaan voor onze laatste blik op Times Square in het donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten