dinsdag 4 mei 2010

Dag 4

Opstaan in Niagra falls is een bijzonder iets,
Vanuit de hotelkamer zien we nu de pracht
van de watervallen. Ok het hotel was een beetje aan de prijzige kant maar nu weet ik waarvoor ik betaald heb. Links zien we vanuit ons raam de Amerikaanse waterval en rechts de Canadese.



Er staat vandaag een boottochtje naar de watervallen op het menu maar eerst een overheerlijk ontbijt gegeten in het Hilton.

De wachttijden voor de "Maid of the Mist" vallen mee, maar het is dan ook nog vroeg in het seizoen. Eerst een lange weg naar beneden via trappen en een lift e dan arriveer je aan de waterkant. Je krijgt eerst nog een plastic poncho mee om je kleren een beetje te beschermen van het onvermijdelijke water wat over ons heen gaat komen. De watervallen zijn zo hoog dat als het water de rivier raakt dit een enorme waterdamp veroorzaakt. Qwen heeft zichzelf ingepakt als een marsmannetje, want God verbiede dat de mascara uitloopt (lol).

Het is een prachtig schouwspel van de natuur, zo mooi er indrukwekkend dat zelfsde foto's niet weergeven hoe het werkelijk is. Bij terugkomst van de ongeveer 20 minuten durende boottocht blijkt Heidi behoorlijk nat, ik een beetje, en Qwen is vrijwel droog.

Na onze belevenis op de boot nog even op souvenierjacht gegaan, en langs het Guiness book of records museum, erg leuk om te doen. Het weer zit ook nog steeds mee, het zou gaan regenen maar het is warm en droog.

Na de souvenierjacht naar de Aero-whirlpool gegaan, deze attractie ligt op ongeveer 5 kilometer van Niagra falls en is een lange kabelbaan tussen de Canadese kant van de rivier en de Amerikaanse. De rivier onder ons komt met hogesnelheid een meertje in gelopen en vervolgd dan zijn weg verder via een andere rivier, Het resultaat zijn prachtige draaikolken ! Qwen durfde niet mee maar Heidi en ik vonden het prachtig ! Overigens kwam je niet helemaal aan de Amerikaans kant, Dit zou namelijk een douane probleem opleveren.

De auto in gestapt voor een bezoek aan Niagra-on-the-lake, We kregen van het hotel de tip om hierheen te gaan en eerlijk is eerlijk het is een prachtig rustiek stadje en we kwamen huizen tegen om van te dromen, werkelijkwaar prachtig. Canada is zooo mooi !!

Van een Nederlands meisje in een souvenierwinkel kregen we te horen dat de prijzen van de huizen waar we onderweg zo van gekwijlt hebben niet te betalen zijn, Weer een droom minder dus ;) Van al dat gereis kregen we toch wel honger, Even lekker gegeten bij Fournos een restaurantje wat we vooraf al op hadden gezocht op het internet en wat ons door het meisje in de souvenierwinkel ook werd aangeraden. Heidi en ik namen de steak en Qwen deed zich te goed aan een halve kip. Het eten was lekker en de bediening vriendelijk dus tevreden en met het buikje vol reden we weer terug naar Niagra on the falls. Onderweg was het nog even schrikken, een Wasbeertje stak zomaar ineens de weg over !!! Gelukkig zag Heidi hem op tijd en remde tijdig af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten